Olika stilar vid badrumsrenovering

Är det dags att renovera badrummet men du vet inte hur du vill ha det? Att söka inspiration i magasin och på nätet är alltid ett smart drag, likaså att besöka hantverkarnas visningslokaler.

Ett klassiskt badrum renoveras ofta med enkla och stilrena detaljer såsom ljust kakel och klinker - kanske rent av vitt. Ofta lägger man idag in golvvärme och ersätter gamla element med handdukstorkar. Om utrymmet tillåter så vill de flesta ha plats för tvättmaskin och kanske även tumlare i lägenheten. Om möjligt så kan badrumsrenovering bidra till att skapa nya och smarta lösningar. Toalettstol och handfat är ofta oerhört klassiska och skiljer inte mycket från ett hem till ett annat. Det som möjligen kan göra skillnad är de väggfasta möbler man väljer att installera; ofta blir det vitt och från IKEA. I ett sådant klassiskt badrum har du själv möjlighet att sätta stilen med hjälp av inredning och de textilier du väljer.

Att välja en annan stil

Är det dags att göra om badrummet där hemma? Då funderar du troligen på vilken stil du vill välja och kanske även vilken stil du vågar välja. Det ska ju inte kännas omodernt igen efter en kort tid och du vill inte riskera att tröttna på det för fort heller. Är renoveringen något du ännu bara planerar och inte har börjat med så går du troligen med ögonen öppna och spanar på alla badrum du kan se. Hotellens badrum lockar många, samt hur är det ser ut på konferensanläggningar eller kanske hos grannar. Var söker du din inspiration? Kanske online där det finns mängder av sajter och bloggar som handlar om inredningsdesign och badrumsinredning? Ta dig en ordentlig funderare och tänk över vad du faktiskt skulle vilja ha, vad du gillar och mår bra av.

Att planera ett badrum

När du ska tänka fram ditt drömbadrum så ska du börja på ruta ett. Tänk dig en helt vit box. Blunda och tänk att du kliver in i denna box. Hur känns det under fötterna? Hur är känslan, vilket material? Öppna ögonen och titta vilken färg golvet har. Nästa steg är väggarna. Låt säga att du har ett härligt uppvärmt kakel på golvet i en sandfärgad ton. Då är det snyggt med vitt kakel på väggarna, men välj inte den vanliga fyrkantiga sorten. Låt rummet kännas större genom att välja något större kakelplattor i en liggande rektangulär form. Placera sedan ut duschkabin och toalettstol där du vill ha dem. Lär dig mer om badrumsrenovering på denna sida: https://www.badrumsrenoveringbromma.nu/ 

11 Nov 2020