Ovärderligt med pool i trädgården

Trots att det innebär en hel del jobb med att underhålla sin pool är det nog få som skulle säga att det inte är värt det. Åtminstone inte de sommardagar då värmeböljan är ett olidligt faktum.

Det kan inte nog förringas vilken lyx det är att ha en egen pool. Att öppna bakdörren en sommardag med temperaturer upp mot 30 grader och glida ned i det uppfriskande vattnet är någonting som många bara kan drömma om. För andra är det verklighet, till och med en slentrianmässig vardag, som resten bara har lyxen att vara avundsjuk på. De behöver inte packa väskan och ta en lång tur i en svettig och varm bil till en strand. De behöver inte delta i ett parkeringskaos för att därefter hitta sand i bilen i flera veckor efter strandbesöket. De har allt de behöver tack vare att de investerat i en pool i sin egen trädgård.

Mycket underhållsjobb

Det finns dock en given nackdel med att ha en egen pool. Det kräver ett visst mått av underhåll. Poolen måste framför allt hållas ren, och du kan därför behöva leta pump till pool ett tag innan du hittar den som motsvarar behoven i just din bassäng. Men pumpen kommer förstås inte göra allt jobb åt dig. Du måste fortfarande håva upp löv och annat som riskerar att blåsa ned och smutsa ned den. Men den där sommardagen när visaren på termometern bara ökar och ökar är förstås allt det jobb det innebär att ha pool värt det.

18 Jul 2021