Så får du snyggt golv på nytt

Har du nyss blivit husägare? Då kan det vara så att du vill renovera det för att det ska passa in i din inredningsstil. Har du ett gammalt trägolv i ditt nya hus, kanske du vill slipa det för att det ska få en ny, fin yta? Även ett plast- eller laminatgolv går att slipa, för att du ska få ett nästan nytt, fint golv. Huvudsaken är att det finns en yta som är minst 2,5 millimeter tjockt, så går golvet att slipa. Du kan till och med slipa betonggolv eller ett som är lagt av stenar, men det görs inte ofta. Allt beror på ytan om golvet ska bli bra som ett slipat golv.

Så gör du för att få tag i rätt golvslipare

1. Googla golvslipning Göteborg, till exempel, om du bor i Göteborg. Bor du någon annanstans, skriver du den orten där du bor i sökfältet. Då lär du få flera förslag av Google, eller den sökmotor som du använder, på företag som arbetar med golvslipning. 

2. När du väl har fått flera förslag på golvsliparföretag, kan du ta kontakt med dem och be om offert.

3. Har du bett om offert, kan du alltid fråga om referenser, och om de gör kostnadsfria hembesök. Gör de det, har du antagligen en seriös och noggrann golvslipare.

4. Träffa golvslipare och se hur de tänker och hur de ger offerter. Är de hemma hos dig innan de ger sin offert, har de säkert räknat ganska säkert på hur stor offerten bör vara.

5. Anlita rätt golvslipare som uppfyller alla ställda kriterier.

Väljer du att slipa om golvet du har hemma, bidrar du till att spara, inte bara dina egna pengar, utan även på jordens resurser. Det är på alla sätt bättre för jordens resurser att i stället slipa det än att köpa ett nytt. Det kräver så mycket mer av jordens resurser för att förse industrin som tillverkar ett nytt golv, än det lilla som du använder när du slipar det. Dessutom får du ett nästan nytt golv med slipningen. Efter det bör du ytbehandla det.

En professionellt golvslipare känner till de olika träslagen och vilken ytbehandling som krävs för att golvet ska hålla längre. Finns det något snyggare än ett fint, gammalt trägolv med vacker patina? Ett trägolv höjer fastighetens värde, om det är så att sådant spelar någon roll för dig. OM inte, är det roligt att ha ett vackert golv att titta på och gå på. Läs mer om en golvläggare som utför golvslipning i Göteborg på: http://www.golvslipninggöteborg.com.

26 Apr 2018