Så ska en badrumsrenovering gå till

Har du behov av en badrumsrenovering? Om det är flera år sedan badrummet senast renoverades, är det verkligen dags att göra något åt det. Här finns en hel del som man kanske bör tänka på, när det kommer till att riva ut och ersätta med till exempel nya våtrumsmaterial. Badrum får verkligen utstå en hel del vatten som nöter och sliter på våtrumsmaterialet. Det behöver bytas ut om det är mer än 20 år sedan det installerades. 

Sedan kan man mycket väl och mycket gärna inreda med energibesparande inredning som sparar både på dina energikostnader och elavgifter. Du kan inreda med toaletter som drar hälften så mycket vatten som de gamla toaletterna, kranar som inta rinner mer än du behöver och som endast så länge som händerna är under den, belysning som endast lyser där du står och som använder reflexer från en spegel och därför sparar energi.

Ibland kan det vara mycket att tänka på vid en renovering. Man kanske endast vill renovera en del av badrummet. Man måste inte riva ut allt och köpa in nytt. Ibland kan det räcka med att endast ersätta våtutrymsmaterialet och sedan ersätta kranar, duschmunstycke och toalett med energibersparande sådana. Därför tar vi upp vad man ska tänka på inför en badrumsrenovering.

1. Planering

Börja med att kritiskt gå igenom ditt badrum; vad kan behöva ersättas? Vad behöver åtgärdas? Planera vad du vill förnya, eller så kanskse du vill riva ut allt och ersätta med nytt.

2. Budgetera

Gör en budgetplan. Vad kan det kosta? Om du tycker kostnaderna är för höga, vad kan du använda, återvinna eller få gratis, om du till exempel erbjuder dig att forsla bort någon annans badrumsinredning.

3. Beställ, eller köp hem byggmaterial

Här gäller det om du vill köpa nytt material, googla badrum Stockholm då får du upp hundratals förslag på badrumsinredning och byggmaterial.

4. Anlita firma för badrumsrenoveringen

När du väl har bestämt dig för vad det får kosta, vilka material du vill använda, är det bara att anlita rätt renoveringsfirma för badrumsrenoveringen. Googla badrumsrenovering Sollentuna, så får du fler förslag på renoveringsfirmor som du kan anlita i Sollentuna. Det är viktigt att få tag i en firma som arbetar så nära din bostad som möjligt, eftersom du betalar för resorna, vilka inte är avdragsgilla. Det är endast arbetskostanden som är avdragsgill.

Vad noga med att anltia en firma som har rätta certifieringar, kostnadsfria offerter och som gör hembesök innan offert, och som har mer än utmärkta referenser.

31 May 2018