Säkerhetsdörrar som är exakta kopior av fastighetens ursprungliga dörrar

Länge var det många som avstod att byta till en säkerhetsdörr av estetiska skäl. Men idag kan man få en säkerhetsdörr som är anpassad både till arkitektur och specifika säkerhetskrav.

Den mahognybruna säkerhetsdörren är en klassiker och länge var det den enda säkerhetsdörr som fanns för privatbostäder. Många ägare av lite äldre fastigheter föredrog därför att hellre behålla sina ofta vackra dörrar. Inte sällan var dessa spegeldörrar med glas eller höga dubbeldörrar, helt anpassade till både hus och trapphuset.

Men idag behöver man inte längre kompromissa med utseendet bara för att man vill ha en säker dörr, utan det finns säkerhetsdörrar även för äldre fastigheter. Det går även att få specialtillverkade och handgjorda säkerhetsdörrar, som är exakta kopior av fastighetens ursprungliga dörrar.

En säkerhetsdörr skyddar mot både inbrott och brand, men är även ljudisolerande. Många som byter till en säkerhetsdörr upplever därför ofta att de sover bättre eftersom de slipper ljud från trapphuset.

Ibland passar en gallergrind bättre

En säkerhetsdörr kostar en hel del, men kan i många fall innebära en lägre försäkringspremie eftersom den skyddar bättre mot inbrott och saktar ned ett brandförlopp. Man brukar även kunna få ett bättre pris om man är flera stycken i samma hus som beställer säkerhetsdörrar på en gång.

Har man inte råd eller tvekar att byta ut sin gamla dörr, kan man i stället komplettera den med en gallergrind. Vill man installera en gallergrind i Stockholm ska man vända sig till ett företag som är specialiserade på detta och som har egen tillverkning.

14 Aug 2021