Sälj din bostad i Stockholm med hög vinst

Stockholm och bostadsmarknaden där är lite av ett kapitel för sig själv i Sverige. Ett historiskt sådant. Aldrig har man tidigare sett hur priserna legat – konstant under en längre tid – på denna höga nivå och det ser heller inte ut att vara någon sänkning av dessa i sikte. Stockholm har en enorm dragningskraft i dagsläget och man kan se detta genom att jämföra – procentuellt – med andra städer i Europa så ligger Stockholm på top-fem- listan över de snabbast växande städerna. En lista som man dessutom spås toppa redan om 14 år och där Stockholm vid den tidpunkten ska ha gått om London sett till tillväxt. Hur många flyttar rör då sig bakom dessa siffror?

Jo, i Stockholm så sägs det att en befolkning av motsvarande ett Skellefteå årligen flyttar in i staden. Eller, om man så vill, tre stycken fulla bussar - dagligen! Ser man dessa konkreta siffror så förstår man också att Stockholm även i framtiden kommer att växa, bli större och att man har en stor utmaning framför sig. De höga priserna för bostäder kommer nämligen inte av en en slump utan är frukten av dålig planering och dålig framförhållning. Menas med detta – Stockholm har för få bostäder i förhållande till hur många som bor och funderar på att flytta till staden, man bygger i för långsam takt och man har stora problem med hyresmarknaden – kombinationer som leder till att priserna på de befintliga bostäderna stigit till denna i det närmaste absurda nivå.

Problem som alltså för vissa istället stavas möjligheter och som i och med efterfrågan kan göra stora pengar. Kort sagt – personer som i dagsläget äger en lägenheter i Stockholm har alla möjligheter att göra en rejäl vinst vid en försäljning och av den anledningen så tänkte vi titta lite närmare på hur man göra just det. Vi tänkte ställa lite konkreta tips på hur man lyckas sälja en lägenhet i Stockholm med maximal vinst och därmed underlätta för de som står inför en försäljning.

Homestyling – ett måste i Stockholm

Om vi bortser från de vanligaste tipsen – mäklare, olika typer av renoveringsprojekt, en professionell fotograf – så finns det ett område som man inte har råd att ignorera eller negligera inför en bostadsförsäljning i Stockholm och detta i form av professionell homestyling.

En relativt ny bransch som verkligen visat sig fylla en funktion – en stor sådan där jämförelsen mellan priset för en lägenhet där homestyling skett och en där det inte ägt rum både är slående och markant. Kort sagt – den lägenhet där homestyling ägt rum säljs för mer pengar än vad den andra gör. Men vad är då homestyling och vad innebär det konkret?

Har du någon gång sett programmet Million Dollar Listing där tre stycken mäklare (bland annat en svensk, Fredrik Eklund) säljer bostäder i New York så har du också sett hur de jobbar med att göra varje objekt mer attraktivt. Mer attraktivt som i mer tilltalande för köparna. Man bortser således helt från den personliga smaken och man försöker istället utgår från vad köparna söker efter. Det här innebär i Stockholm att du anlitar en professionell person inom homestyling som kommer hem till dig och ser över hur din bostad ser ut, vilka möbler du har och vilken potential som finns.

En person inom homestyling bortser här helt från hur du möblerat och vad du gillar – hon ser enbart – objektivt – på potentialen och detta kan innebära att du får bära ut vissa möbler, att du tvingas möblera om eller att du får hänga om dina tavlor. Det vill säga; om du ha en soffgrupp som täcker en stor del av ditt vardagsrum så kommer du förmodligen att få rådet att flytta på en del av denna grupp då den står i vägen för något annat viktigt – nämligen ytan i din bostad. En person inom homestyling ser nämligen till att öppna upp, skapa rymd och ge din bostad den luft som spekulanter ofta söker och det är också något som verkligen ger en positiv effekt.

Krasst här: ingen köpare kommer att vara intresserad av vilka böcker du gillar, de kommer inte att bry sig om den där fåtöljen du ärvt av din mormor och de kommer att ignorera det faktum att du har en exklusiv silverservis stående på bordet – köparna kommer att vilja se yta och de kommer att vilja leka med sin fantasi kring hur deras egna möbler kommer att passa på denna yta. Precis som du själv agerar vid en lägenhetsvisning.

Homestyling handlar således i det stora hela om att kittla en köpares fantasi och tillåta dessa att leka med sina tankar om förändring. Kort sagt – dina möbler och ditt bohag är ointressant, åtminstone delar av det.

Homestyling i Stockholm är en investering

Homestyling är en väldigt billig tjänst i Stockholm sett till vad man får och i många fall så kan denna också inkluderas då man anlitar en mäklare. Det här tycker vi är intressant och ett bra bevis på att homestyling verkligen fungerar: att de stora mäklarhusen i Stockholm använder sig av tjänsten. En mäklare är – liksom du – ute efter att göra en så stor vinst som möjligt och det ligger således i dennes intresse att just din lägenhet blir så intressant som möjligt för så många köpare som möjligt.

Detta sker i allt mindre grad genom professionella fotografer (som naturligtvis också används) och allt fler mäklare inser istället vikten av ett stylat hem vid visningarna. De ser – helt enkelt – den stora skillanden som vi nämnde ovan använder sig därför av professionella homestylister innan dessa.

Kort sagt; det ligger i allas intresse att just din bostad når så många som möjligt, att den tilltalar fler personer och att den – framförallt! – säljs till ett så högt pris som möjligt. Homestyling har blivit ett väldigt viktigt verktyg i varje mäklares stora verktygslåda.

 

24 Sep 2017