Ska du lägga nytt golv?

Funderar du på att lägga ett nytt golv? Ett nytt golv gör mycket för ett rum. Du kan påverka hela intrycket av rummet med ett nytt golv. Numera finns det ett otroligt stort utbud av golv med bättre material än förut.

Lägga plastgolv

Plastgolv är mindre ”plastiga” och har bättre kvalitet än förut. Även ett plastgolv kan du slipa när du tycker att det har slitits ner. Plastgolv är som namnet säger tillverkat i plast, och kommer i alla olika färger och mönster. Dem kan du städa med vilket medel du önskar, vilket inte är så bra till exempel med lionoleummatta. Läs mer om plastmattor på: mattläggarestockholm.se.

Lägga linoleummatta

En linoleummatta utmärker sig som ett golv med en annan sorts yta än plastgolv. Plastgolv får ofta en blank och ”halkig” yta, vilket du undviker med linoleummatta. En linoleummatta kan du även slipa två, tre gånger och håller längre än en plastmatta. En plastmatta behöver du inte underhålla, det behöver du däremot med en linoleummatta. En sådan bör du enbart städa och moppa med miljövänlig såpa. En linoleummatta är dyrare än en plastmatta, däremot har du en stiligare och mer hållbar matta.

Lägga trägolv

Det golvet som är dyrast att lägga är trägolv, men inget kan jämföra sig med ett trägolv. Ett sådant golv höjer värdet på din bostad på ett annat sätt än både en plastmatta och linoleummatta. Trägolvet kan du slipa nästan hur många gånger som helst, men det bör du underhålla, vilket du inte alls behöver om du lägger en plastmatta. Ett trägolv bör du bona med jämna mellanrum så de inte blir trista och slitna.

Varför inte en heltäckningsmatta?

Årets trend då det kommer till inredning är att vi ser att heltäckningsmatta kommer tillbaka. De har, liksom plastmattan utvecklats betydligt de senaste åren. Numera behöver man inte vara orolig för allergier då de numera tillverkas i material som är mer lätta att städa och inte förorsakar dammallergier. En heltäckningsmatta ger ett mycket mer ombonat intryck. Varför inte en heltäckningsmatta, vi ser ju att vi alltmer önskar mattor med lång lugg på våra golv. Ett vardagsrum eller sovrum med heltäckningsmatta gör hela rummet mer inbjudande och med en heltäckningsmatta behöver du inte något värmesystem under golvet när du fryser.

Underhålla golv

Att underhålla sina golv behåller värdet på huset, och vem vill inte ha ett ombonat och mysigt hem. Ett golv, oberoende vilket material det har, mår bäst av ett underhåll minst vart femte år. Däremot är klinker på golv inte i samma behov av underhåll. Däremot vill man sällan ha klinker på golv på andra ställen än badrummet, även om det är det mest hållbara golv du kan tänka dig. Vem vill stiga upp på ett kallt klinkergolv i sitt sovrum? I så fall vill man i så fall ha en rejäl varm matta att stiga upp på tills man har fått på sig tofflorna på morgnarna.

15 Mar 2018