Skapa en hall som lämnar intryck med en platsbyggd garderob

Hallen är en del av huset som inte sällan glöms bort eller nedprioriteras till förmån för andra delar av hemmet. Och visst kan ibland en köks- eller badrumsrenovering kännas mer angeläget än att sätta in en platsbyggd garderob i hallen. Oavsett var man har sina prioriteringar är dock hallen något som inte bör förbises. Bor man stort är det, kanske till skillnad från många andra rum i huset, ett utrymme man vistas i dagligen.

Hallen är dessutom det första du ser när du kommer från jobbet. För den delen är det också det första som gästerna ser när du får besök. Således är hallen ett utrymme som kan vara värt att lägga ner lite extra tid och pengar på.

Utnyttjar utrymmet så gott det går

Hallar är ofta ganska trånga och det gäller således att utnyttja utrymmet så bra som det går. Vill man göra det på ett stilrent och praktiskt sätt är en platsbyggd garderob ett bra alternativ. Dessa kan ibland byggas själva, men kan också kräva hjälp av en professionell firma beroende på dina förutsättningar och förkunskaper.

Hitta firman

Har man bestämt sig för att låta någon annan bygga garderoben är det dags att börja leta efter en firma som kan göra jobbet. Här ger vi exempel på hur man kan gå till väga.

  1. Hitta flera alternativ. Skriv in ”Platsbyggd Garderob” i någon sökmotor. För mer effektivt sökande kan du även få med din stad i sökfrasen. Bor du till exempel i Stockholm kan du testa med ”Platsbyggd Garderob Stockholm”, annars, byt ut Stockholm mot din stad.
  2. Titta på firmornas priser. Sökte du på ”Platsbyggd Garderob Stockholm” som i exemplet ovan, har du sannolikt många aktörer att välja mellan. Kolla av priserna för att välja vilka firmor du ska kontakta. Ta sedan referenser och sök efter recensioner på nätet för att säkerställa att firmorna är seriösa.
  3. Förhandla. Har du flera offerter kan du ställa dem mot varandra och på så vis försöka få ner priserna ännu mer. Kanske finns det möjlighet att du får rabatt på materialkostnader eller annat som hör jobbet till. Tänk även på att en platsbyggd garderob ger rätt till ROT-avdrag, en subvention av hantverkarnas arbetskostnad. Observera dock att materialkostnaderna inte omfattas av avdragets regelverk.
  4. Anlita. Sista steget är att anlita firman. Glöm inte att få det som kan vara viktigt fäst på papper. Till exempel kan det vara bra att komma överens om en deadline och vad som händer ifall deadline inte hålls. Allt som kan tänkas bra att ha vid en konflikt bör du ha papper på. Visserligen ska muntliga avtal också gälla – men de är desto svårare att bevisa om det skulle gå så långt att en juridisk process inleds.
18 Jul 2017