Skydda din bil på ett bättre sätt

Med ett hus kommer också en minskad oro över att någonting ska hända med bilen. Dels så har man en egen parkeringsplats och man slipper därmed också åka omkring för att leta efter en sådan - något som inte är ett alltför ovanligt problem i större städer. I dessa finns även problematiken med skadegörelse där någon person förstör bilens lack med exempelvis en nyckel. Dessvärre är heller inte smitningsolyckor i samband med parkeringar ovanliga.

Till allt detta ska vi även addera att bilen hela tiden utsätts för smuts. Det kommer pollen, det kommer regn, det skvätter lera och allt fastnar på - och förfular - din bil. Solen påverkar också då uv-strålar bleker lacken. En röd bil kan redan efter några år vara nästintill rosa.

Allt detta kan du slippa som husägare då du har en bättre möjlighet att skydda din egen bil. Att bygga ett garage är det bästa skyddet du kan ge din bil. Och, det är lättare än någonsin att göra det idag då man kan använda sig av måtten för ett attefallshus.

Bygg ett Attefallshus som garage

Ett attefallshus behöver inte - som många verkar tro - ett fristående komplementhus till det befintliga huset. Nej, så länge man håller sig till de givna måtten och följer de regler som finns så är det bara fantasin som sätter gränserna. Här är några snabba fakta om ett attefallshus:

    • Måtten: Ett attefallshus får byggas med en maximal area om 25 kvm och med en takhöjd på fyra meter mellan mark och taknock.
    • Utan bygglov:
    • Du behöver inget bygglov för att resa ett Attefallshus - det är också det unika. Men, du kommer ändå att få ha lite byråkratiskt närvaro. Detta då du måste göra en bygganmälan och vänta in ett startbesked från Byggnadsnämnden i din kommun.
    • Tomtgräns: Maximalt avstånd du får bygga från din tomtgräns är 4.5 meter. Skulle du vilja ditt nya garage närmare än så krävs ett medgivande från dina grannar.

Utöka skyddet med en keramisk lackförsegling

Så, i och med att du byggt ett garage så är din bil också skyddad från både smuts, repor och från stöld? Ja - och nej. Du ska ju fortfarande köra med den också. Det är tyvärr också då som den blir som allra smutsigast. Det går faktiskt att förhindra att en stor del av den här smutsen hamnar på bilen.

Genom en keramisk lackförsegling så ger man bilen ett extra skydd mot både smuts, sol och mot vissa repskador. Man kan jämföra en keramisk lackförsegling med en slags hinna - en härdad sådan, till skillnad mot vax - och som inte försvinner på egen hand. Den måste tas bort för mekaniskt. Det gör att det inte är några problem att tvätta bilen som vanligt - med den enkla skillnaden att den inte kommer att behöva tvättas lika ofta.

Under vintern så brukar vägsalt påverka utseendet på våra bilar. Vägsalt är nödvändigt - men det sliter något fruktansvärt på lacken. Även detta förhindras av ett keramiskt lackskydd (som det också heter). Kort och gott: med ett garage och en keramisk lackförsegling så ger du din bil det absolut bästa skyddet du kan köpa för pengar.

Läs mer om lackförsegling här.

12 Jun 2018