Slipa altan själv eller hyra in hjälp

Det kan för många vara ett måste att slipa sin egen altan och utföra allt annat trädgårdsarbete och hemmafix själv. Men det kan vara klokt att ta hjälp.

Om du ska slipa en altan för första gången så kan du kanske göra det riktigt bra, om du är en händig person som dessutom är van vid liknande åtgärder. Men om du jämför dig med någon som har detta som yrke så kan det bli svårt att få ett slutresultat som är lika bra. Och att det dessutom går lika snabbt.

Precis som med golvslipning är det viktigt att slipa en altan så att den blir jämn och inte får några gropar eller andra ojämnheter. Eftersom du också kommer att slipa bort ytan så behöver du även påföra någon typ av behandling så att träet inte suger åt sig allt vatten.

Företag som arbetar med att slipa altaner

Det kan vara lite tufft att ta hjälp med olika trädgårdsbestyr om du bor i ett område där grannarna gör allting själv. Men om du väljer att anlita företag som slipar altanen så kan du bli en trendsättare som får övriga grannar att se hur praktiskt det är. Och hur bra resultatet blir.

Men det finns även andra fördelar med att ta hjälp med altanslipningen. Du kan använda tiden till att umgås med dina barn och vänner, återhämta dig efter arbetsveckan, ta hand om resten av trädgården lite extra, eller varför inte göra det där andra projektet som du inte haft tid med?

9 Jul 2023