Slipa trägolv gör dem som nya

Som de flesta amatörsnickare känner till är trä ett otroligt material. Det är levande på sätt som är unikt när det kommer till arbets- och byggmaterial. Blir det fuktigt börjar träfibrerna spreta. Det har du säkert märkt om du har fått en våt skärbräda i trä. Plötsligt har trädelarna svällt och lossnar från den limning som en gång gjorde skärbrädan till ett stycke. Att bygga i trä är även klimatsmart eftersom byggmaterial som betomng och stål innebär stora utsläpp av växthusgaser och är otroligt energikrävande vid tillverkningen. Träet finns där och har "tillverkat" sig självt. Dessutom gör sig trä bättre i vår inredning än betong och stål. Ta ett vackert trägovl och jämför det med ett fult plastgolv – de flesta av oss väljer hellre trägolv framför plastgolv – även om vi här är väldigt subjektiva och vinklade. Här rekommenderar vi trägolv till våra sygga hus.

Riv inte ut – slipa om ditt trägolv

Råkar man ha ett gammalt och tråkigt, slitet golv ska man inte riva ut och slänga det. Det är snällare både mot miljön och din egen plånbok att slipa om det. Du kommer att få tillbaka ditt nya golv om du slipar det i stället för att lägga nytt golv. Även om det är svårt att tro det, kan en golvläggare slipa om det så att det ser alldeles nytt ut. Då spelar det ingen roll, vad det är för träslag, om golvet är lagt har genomgått en parkettslipning, eller hur gammalt det är. Du kan till och med slipa om laminatgolv, klickgolv och parkettgolv. Huvudsaken är att trägolvet har en yta som är djupare än 2, 5 millimeter för att en golvläggare ska kunna slipa det.

Praktiskt med moderna maskiner 

Det finns mycket praktiska maskiner som slipar om trägolv som gör att du slipper det fina damm som golvslipning ofta innebär. Dessa golsslipningsmaskiner har inbyggda dammsugare som gör det möjligt att slippa det fina trädammet. Det är bra både för kunder och golvläggarna. Förut behövde man plasta in hela bostäder och klä på golvläggarna med täta andingsmasker. Idag går också slipningen otroligt snabbt. Man behöver tillgång till golvet under en arbetsdag. Det räcker.

Bra pris med ROT-avdrag

Just golvslipning ger rätt till ROT-avdrag i inkomstskatten. Mågna företag drar av direkt så att kunderna slipper böket med ansökningsblanketter. Det förenklar och som kund slipper man tänka på hanteringen. Dessutom ser man inte heller det högre priset. Sök på Google; golvslipning Stockholm så får du förslag på flera hantverkare som arbetar med golvslipning i Stockholm. Vill du få förslag på golvslipning på annan ort skriver du det i sökfältet. Lycka till!

26 Jun 2018