Solcellsinstallation sparar pengar i framtiden

Att investera i framtiden kan kännas konstigt nu. Men det är det man gör med en solcellsinstallation. Om några år kan man börja räkna hem det ekonomiska.

Solceller på taket är kanske inte en dum idé ändå, tänkte Felix. Att jordbruket förbrukade mycket el gick ju inte att komma undan. Han hade funderat på att göra en äng med solceller och betande får, men var inte riktigt helt hemma i tanken ännu. Just nu användes åkern till grödorna han odlade.

Felix sneglade på maskinhallen och ladugården. Det fanns ganska många kvadratmeter yta där som inte utnyttjades till något mer än tak. Solcellerna skulle inte heller störa på något sätt utan bara vara nyttiga. Han bestämde sig för att läsa på mer hos Intercept Solar för att få mer fakta.

Solcellsinstallation framtidens ekonomiska källa

Vad han insåg att han missat var att många takpaneler hade plast som inte tålde ammoniak. Däremot rekommenderade de en åker för att sätta upp en solcellsanläggning. Felix tittade på kartan över åkrarna. Det fanns faktiskt en möjlighet att anlägga en sådan med lite fix.

Han bestämde sig för att skicka efter information från firman och läsa på ordentligt innan han slog till. Även om det skulle bli en stor utgift nu, så verkade det som att det skulle gå plus om några år, vilket inte var fel. Granngården hade ju flera gånger frågat om det fanns en åker till fåren, nu fanns det en chans att samarbeta. Det här kunde bli hur bra som helst med solceller på åkern.

4 Jul 2022