Stora och små livsförändringar

Tillhör du den delen av befolkningen som går i tankarna att byta miljö? Flytta eller göra om där hemma? Det är otroligt hur mycket man kan förändra ett hem genom att göra nytt av det gamla.

Du har säkert varit med om att du någon gång velat byta miljö. Du kanske har tröttnat på hur du har det i ditt hem, du kanske är trött på grannar, längtar efter semester eller vill ha en förändring i livet. Ibland kan det räcka med ytterst små förändringar för att det ska bli ringar på vattnet och effekterna kännas stora. Du kanske bara behöver byta rutiner eller ha andra färger runt dig. Göra dig av med onödigt. Rensa i skåp och lådor. Sätta ny färg på tillvaron helt enkelt. Då vi lever i en tid där hållbarhet har blivit ett honnörsord finns det kanske lite att hämta ur det. Låt oss titta närmare på hur en enkel förändring kan leda till en inre harmoni.

Miljöombyte ute och inne

Att skifta miljö kan vara så enkelt som att göra något på den plats där man tillbringar mest tid. Kanske är hemma eller på jobbet. Hur ser din miljö ut? Kan du ta en annan väg till jobbet? Kan du ta din lunchrast på en annan plats? Är det möjligt att göra några förändringar på din arbetsplats? Sätta upp bilder, ändra på bordens placering eller ha en annan rutin i arbetet. Du kanske spenderar tiden mycket i det fria, det ger dig alla möjligheter att se nya platser. Är du däremot involverad i ett arbete där du reser mycket kanske du vill vara mer på hemmaplan. Du kanske har fördelen att kunna vara i en trädgård. Där kan du själv välja hur du vill göra en förändring genom att plantera nytt eller ansa gammal.

Känna sig som hemma

Att känna sig hemma handlar mycket om förmågan att hitta sitt inre lugn. Men vi vill också hitta en plats i vårt hem där det är rofyllt. Tittar man på var människor spenderar den mesta tiden inomhus är det faktiskt köket. Här samlas familjer och släktingar. Det finns en närhet och trygghet i ett kök. Kaffet doftar gott och kakan smakar bra till. Eller så ligger det mer för dig att fixa en smoothie. Hur vill du att ditt kök ska se ut? Färglöst eller mycket färg? Att byta färg på dina köksluckor kan ge en större hemmakänsla i vardagen.

20 May 2020