Stort behov av en låssmed i Stockholm

Det finns två stycken anledningar som förklaring till vår rubrik och om vi börjar med den första så kan vi göra det genom ett litet exempel. Vi säger att du har varit ute på krogen en natt i Stockholm och där du framåt småtimmarna så sakteliga börjat röra dig hemåt; det är kallt ute och du går med händerna i jackfickan och med huvan över huvudet. Hela tiden ligger ditt fokus på att få krypa ner i din varma säng och då du äntligen når porten så känner du efter i byxfickan där dina nycklar brukar ligga och till din förskräckelse så upptäcker du att dessa saknas.

Kort sagt; under kvällen så har du på något sätt – genom en stöld eller på grund av slarv – lyckats förlägga dina nycklar och du kommer inte in genom dörren. Lyckligtvis så kan du knacka på hos en granne och komma in genom porten; men till din egen lägenhet så finns det ingen chans att komma in – ett faktum som gör att du tar upp din mobiltelefon, googlar på låssmed Stockholm och ringer efter en akut sådan som inom en timme är på plats och dyrkar upp låset till dig.

Det här är en långt ifrån unik situation som väl förklarar vilket behov som finns av en låssmed i allmänhet och en akut arbetande sådan i synnerhet i Stockholm. Olyckor och stölder händer tyvärr och i många fall just under sena, kalla nätter liknande den vi hade som exempel ovan. Att då kunna ringa en låssmed för att ta sig in i sitt hem är något som kostar pengar – men som i sammanhanget måste ses som det enda alternativet.

I värsta fall så kommer man även att låta samma låssmed att helt byta lås och det kostar naturligtvis mer pengar; men då förhindrar man också den inbrottsrisk som ett par bortlagda nycklar för med sig.

En låssmed säkrar ditt hem

Som nummer två då? Jo, här har vi denna inbrottsrisk; men ur ett annat perspektiv. Tyvärr så är inbrott en del av vardagen i Stockholm och som privatperson så måste man aktivt arbeta för att förhindra dessa och för att säkra sitt eget hem.

Att kontakta en låssmed för att byta lås – till ett säkrare, mer svårforcerat sådant – eller för en säkerhetsdörr (som också brukar finnas i sortimentet en låssmed erbjuder) är att minimera risken för ett ovälkommet besök i sin bostad.

Det här gäller oavsett om man bor i lägenhet eller i hus i Stockholm och då vi ändå är inne på ämnet inbrott – glöm för all del inte att byta till ett bättre lås på vind- respektive källarförråd. Ett vanligt hänglås är en munsbit för en förslagen inbrottstjuv och i dagens Stockholm finns det – tyvärr – tretton sådana på ett dussin.

29 Nov 2016