Ta hand om ditt tak

Det finns flera olika material att välja mellan när man lägger tak. Det finns även olika modeller på tak. Vilket du ska ha är upp till dig. En sak alla tak har gemensamt är att de behövs ses över.

Det finns många olika material att välja mellan när man ska lägga hustak. Vilket är du intresserad av? Det kan finnas en viss prisskillnad mellan materialen, men detta brukar jämna ut sig med deras livslängd. Att tänka på när man väljer material är att det många gånger inte är själva taket som är dyrt i inköp, det dyra är själva arbetskostnaden. Den kan man däremot få ner priset på med 30% med hjälp av ROT-avdraget. När du väljer takmaterial kan du få råd av det företag du tänkt anlita. De kan hjälpa dig med vilket material som passar ditt hus bäst.

Avtal och annat att tänka på

När man ska anlita en takläggare i Umeå eller någon annanstans finns det vissa saker att tänka på. Först och främst behöver man be om referenser. Kolla även upp så att företaget betalar F-skatt. Har ni några önskemål bör även detta tas upp. Be även om en offert där saker som rivning, bortforsling, material, arbete, resa, mm. ingår. Fråga vad som händer om det uppstår komplikationer. Hur mycket kan priset höjas då? När du sedan bestämt dig för ett företag måste du skriva under avtalspapper. På detta pappret ska allt stå inräknat, även det som räknas in i offerten. Kolla även upp så ROT-avdraget är inräknat i offerten.

30 Dec 2020