Ta hjälp av en målare från Täby om ni tänker måla om huset

Är fasaden sliten? Flagnar färgen? Då är det kanske dags att måla om huset. Varför inte också passa på att byta kulör? Det finns målare i Täby som vet allt om färg och hur man målar om bäst.

Är er fasad sliten och dörren i söderläge där solen ligger på som mest blekt kan det vara läge att måla om huset. Det sägs att man bör måla om sitt hus vart sjunde år. Innan man kan börja så måste ytan vara ren, fast och torr. All smuts och eventuell mögel, alger eller mossa måste skuras bort. Färg som sitter löst ska skrapas bort och trasiga murkna brädor måste bytas. Det kanske låter konstigt men det bästa är att tvätta fasaden då det är mulet väder. Är det för varmt och solen ligger på så dunstar vatten och rengöringsmedel för fort och hinner inte verka. Vill man ha ett bra slutresultat så slarvar man inte med underarbetet.

Vädret ska vara lagom då man målar om

Även då man målar ska det helst vara mulet och inte för stark sol. Regna ska det inte göra och det får heller inte vara för kallt. Har det regnat en längre period måste träet torka ordentligt innan man börjar måla. För att planera in den bästa tiden för ommålning av huset kan man kolla väderleksrapporten och sen hoppas att den håller vad den lovar. Det kan vara ett hästjobb att måla om huset och vill man hellre vara ledig på sin semester så är det bäst att anlita en målare från exempelvis Täby som gör jobbet. Ta in offerter från några olika målare men glöm inte att också beräkna eventuella kringkostnader som att sätta upp byggställningar eller hyra en skylift. Ofta får man nämligen själv stå för den kostnaden.

En målare ser till att det blir rätt färg

Har ni svårt att själva välja rätt kulör så kan de flesta målerifirmor hjälpa till med detta. De vet vad som passar och vad som är tidstypiskt för just ert hus. Man kan också titta runt i kvarteret och se hur andra har målat sina hus. Helst ska man måla huset i samma färgtyp som tidigare. En professionell målare kan allt om detta och vet när det går att byta färgtyp eller inte. De använder sig också bara av kvalitetsfärg för att försäkra sig om ett slutresultat som består länge. Vi rekommenderar att läsa mer på denna hemsidan: https://www.målaretäby.com

9 Mar 2020