Timmerhus, en vacker investering

Finns det något mer inbjudande än ett timmerhus nära vatten? Bara tanken på en sådan plats med hus byggt av naturmaterial gör att man landar. Man känner den speciella känslan av att vara hemma.

Att hitta det där huset är inte alltid det enklaste. Letar man efter fritidshus idag så stöter man ofta på nybyggen i modern stil. Att hitta det genuina timmerbygget är inte alla förunnat. Men givetvis finns de där ute. Även om de troligtvis inte är till salu. Är det så att man på allvar har bestämt sig så behöver man inte lägga ner timmar på att leta efter det perfekta fritidshuset på nätet. Färdas när och fjärran i bilen för att se dem på riktigt. Faktum är att det räcker med att hitta mark. Kanske står ett ruckel på den perfekta platsen. Riv det. Boka sedan in tid med byggföretag som fokuserar på vackra timmerhus. Då får man precis det man önskat på den perfekta platsen. Men kom ihåg att se efter vilka regler som gäller.

Hur går man tillväga?

Det är faktiskt ganska enkelt. Sök efter fritidshus av timmer på nätet. Lägg gärna till orten som man vill bygga på. När man hittat rätt entreprenör så är det bara att ta kontakt och börja ta fram ett koncept som passar den egna familjen bäst. Det finns flera olika möjligheter, så det är bara att välja. Det är viktigt att man ser till att få alla detaljer på plats. Så lite förarbete är aldrig fel. Man vill inte komma på att man glömt nått mitt i bygget. Det är dessutom viktigt att göra en kalkyl för hur mycket allt får kosta. Så se till att få en offert på alla kostnader för att hindra framtida krångel. Se även till att få ett datum på papper då bygget ska vara klart.

Varför inte tänka större?

Har du tänkt sig ett fint fritidshus vid vattnet? Då kan det vara en fin idé att lägga till en bastu i planeringen. För visst kan man se sig själv sitta i bastun en fin sommarkväll? Att tillsammans med goda vänner kunna njuta av lite rekreation är svårslaget. Värmen från bastun och känslan av det cirkulationsökande björkriset. Detta följt av ett dopp i den svalkande sjön. Gästerna tycker nog det blir ännu bättre när de dessutom får sova kvar i den timrade gäststugan som man valt att bygga lite i utkanten av tomten. Där får gästerna lite avskildhet.

13 Nov 2020