Tips för den som letar efter en mäklare i Norrköping

Det finns gott om mäklare men alla är tyvärr inte bra. Så hur väljer man bäst mäklare i Norrköping? Och varför tar vissa mäklare mycket högre arvode än andra?

Mäklarbranschen är lite av en djungel, men ska man sälja sin bostad är det en djungel man måste ge sig in i. Då gäller det att vara väl förberedd och inte ta första bästa som man får kontakt med. Det första man måste göra är att få bostaden värderad. Detta är enkelt då alla mäklare gör detta kostnadsfritt. Det är alltid bra att få bostaden i Norrköping värderad av minst två mäklare.

Vid värderingen går man också igenom hur mäklaren arbetar, hur stort arvode mäklaren vill ha och vad som ingår i priset. Detta är ett utmärkt tillfälle att försöka bilda sig en uppfattning om mäklaren. Skulle man inte tycka om någon av de mäklare man har bjudit in är det bara att kontakta någon annan och tills man hittar rätt.

Det lönar sig att välja en mäklare som kan Norrköping

Mäklararvodet kan skilja en hel del mellan olika mäklare i Norrköping. Många mäklare tar ut en viss provision på försäljningspriset men det finns också de som har ett fast pris. De lite mer erfarna mäklarna brukar vara de som är dyrast att anlita. Men de lyckas många gånger också sälja bostäder till ett mycket högre pris, men inte alltid.

Något som ofta lönar sig är att välja en mäklare från trakten och som väl känner till Norrköping och alla dess fördelar. Det ger ett mycket bättre intryck hos spekulanterna, särskilt då mäklaren också då kan svara på frågor om kollektivtrafik, skolor och annan social service som kan vara viktig.

11 Aug 2022