​​Tips om hur man ordnar med laddstolpe till bostadsrättsföreningen

Är ni en bostadsrättsförening som funderar på att installera egna laddstolpar? Det är en smart investering som även kommer att öka fastighetens värde. Här kommer några användbara tips.

Allt fler väljer att köra elbil vilket också gör att behovet av laddplatser ökar. Enklast och smidigast är att ladda bilens batteri där man bor och där man brukar parkera bilen. Är man en bostadsrättsförening med egna parkeringsplatser kan man därför vinna mycket på att ordna med laddstolpar. Egna laddstolpar underlättar för föreningens medlemmar, men det gör också att fastighetens värde ökar. Detta beror på att bostäderna blir mer attraktiva vid en eventuell försäljning när det finns bra laddmöjligheter för elbilar. Som bostadsrättsförening kan man ansöka om statligt stöd från Naturvårdsverket för att installera laddstolpar. Bidraget halverar installationskostnaden och det finns därför ingen större anledning att vänta. Detta då allt fler kör elbil och så småningom kommer alla att vara tvungna att installera laddstolpar.

Jämför olika tillverkares laddstolpar

Utbudet av laddstolpar och laddstationer är gott och det finns många olika märken att välja mellan. Men det gäller att först läsa på om de olika tillverkarna då vissa fabrikat tycks drabbas mer av fel och problem än andra. Bästa sättet att hitta information är genom att söka på nätet på exempelvis laddstolpe till bostadsrättsförening. Det kommer upp flera bra hemsidor med användbar information. Kanske finns det också någon bostadsrättsförening i närheten som redan har installerat laddstolpar och som kan komma med goda råd och tips?

14 Mar 2022