Tornkranar gör skillnad för ditt projekt

Större byggprojekt kräver alltid en minutiös planering där minsta lilla detalj måste vara genomtänkt. En miss - även om den sker på detaljnivå - kan få förödande konsekvenser för hur arbetet flyter och för hur säker arbetsplatsen blir. Logistiken kring hur arbetet läggs upp och kring vilka maskiner som behövs är avgörande för om en entreprenör kan hålla sin tidsplan eller om den skjuts i sank.

Tornkranar är en fråga som nästan alltid dyker upp och om sådana ska vi ge några snabba tips och råd i den här texten. Vid större entreprenader kommer tornkranar att ha en betydande - direkt avgörande - roll. Detta som en följd av att dessa kan lyfta enorma mängder och där exempelvis byggmaterial - tonvis - och tunga maskiner smidigt kan flyttas runt inne på arbetsplatsen samt exempelvis lyftas upp till den byggnad man håller på att resa.

Tips för att hyra tornkranar

Tornkranar har en given inverkan på både säkerhet och effektivitet - men det är inte bara att hyra en sådan för att kunna se att projektet sker enligt den plan man satt upp. Dels så finns många olika tornkranar och dels så måste man också hitta en uthyrare som har både kunskap om vilka modell som bör användas - och kunskap om att hantera och manövrera denna. Ska ni hyra en tornkran så måste även hyran inkludera en utbildad och certifierad kranförare. Det är givet.

Tänk på detta innan

Det finns några viktiga saker att tänka på gällande detta och faktorer som påverkar valet av tornkranar. Hur ser miljön ut, hur pass stort område rör det sig om, vilka mängder ska lyftas och hur länge måste man hyra kranen i fråga?

Gällande det senare så kommer det att handla om en ganska rejäl kostnad, men det ska inte vara en faktor som har ett avgörande. Ta för all del in offerter, men jaga inte det billigaste priset: det viktiga är att ni säkerställer kvalitet och ett säkert jobb utan några förhinder. Det är en investering.

19 May 2023