Trädfällning nödvändig på Värmdö

Trädfällning är nödvändig om ett träd står illa till på Värmdö. Riskerar trädet att falla och landa på hus eller bilar fälls det ofta för säkerhets skull.

Det var ett vackert träd som stod på Erna och Eriks tomt. Den fantastiska kronan var frodig och grön om sommaren och gav en skön svalka. På hösten när bladen färgades såg det ut som trädet stod i brand. Men på senare år hade det börjat bli dåligt och paret konstaterade att de var tvungna att fälla det.

Det stod lite för nära villan och skulle med stor sannolikhet hamna på huset om det skulle falla. Men hur skulle trädet kunna sågas ner på ett säkert sätt när det fanns hus på tomter runt om? De hade ingen aning och beslöt sig för att kontakta en arborist för att få mera information från en kunnig.

Trädfällning bokad

När Erna ringde till företaget som jobbade med trädfällning på Värmdö fick hon veta att det inte var något problem att fälla trädet. De kunde ta ner det bit för bit med en speciell teknik. Glad för informationen berättade Erna för sin make och de bestämde sig för att boka trädfällning. De hade tur, firman kunde komma och hjälpa dem om två veckor.

De passade på att även beställa stubbfräsning så att de kunde fixa till gräsmattan. Företaget som jobbade med trädfällning kom med lift och vajrar för att kunna plocka ner trädet bitvis på ett säkert sätt. Paret stod på behörigt avstånd och beskådade hela processen. Fascinerade av arboristerna som arbetade metodiskt och hade koll på varje litet moment.

1 Oct 2022