Trender inom garageportar

Det första intrycket är väldigt viktigt - inte bara då det kommer till människor; utan även om man ser till bostäder. Det spelar ingen roll hur vackert du har inomhus i din villa om din utsida ser tråkig ut. Har du flagnad färg på fasaden, en okrattad uppfart, ett tak i behov av reparation eller väldigt malplacerade och uttjänade garageportar - ja, då kommer bilden av ditt boende att baseras på detta. Kort och gott; exteriören är viktigare än vad man tror.

Det sista vi sa gällde garageportar och det är dessa vi ska fokusera på här. För; det finns ett problem i detta och där problemet gäller att A) hitta portar som matchar övriga fasaden B) hitta garageportar som är funktionella och C) hitta säkra portar till rätt pris. Utbudet har varit klent och det har gjort att väldigt få lyckats hitta balansen mellan dessa tre punkter. Nyckelordet ovan var ordet har - det har varit klent: men det är det inte längre.

Stor utveckling under senare år

Garageportar och designen för sådana har nämligen utvecklats ganska rejält under senare år - utan att göra avkall på funktion, på säkerhet och utan att prislappen skenat iväg. Tillverkarna har insett värdet av att designa garageportar som går att matcha mot alla typer av hus. Oavsett om det handlar om en putsad fasad, en fasad i tegel eller ett hus byggt av trä. Detsamma gäller färgen på huset. Du kan idag hitta snygga garageportar i alla typer av färger och med i stort sett vilken struktur som helst och utan att din budget sprängs.

Om man ser till designen och det första intrycket så spelar, som sagt, garageportar en stor roll. Men, vi måste ändå peka på de viktigaste punkterna: nämligen säkerhet och funktion. Vi gör detta genom att ta dessa detaljer i varsin enskild punkt för att lättare kunna visa på vikten av rätt val:

  • Funktion: En garageport idag ska inte innebära ett större projekt för att öppna eller stänga. Du ska inte behöva springa in- och ut från bilen för att stänga efter dig. dagens modeller sköter du med enkla knapptryck. Regnar det - ja, då sitter du lugnt kvar inne i bilen, trycker på en knapp och ser hur garageporten öppnar sig framför huven på bilen.
  • Säkerhet: Det finns en fara i att ha garaget anslutet direkt till sin villa. Detta i att flertalet inbrott sker just den vägen och där svaga garageportar är anledningen till att detta är möjligt. Man säkrar sin villa - köper säkerhetsdörrar, byter lås och investerar i dyra, säkra fönster; men man glömmer att garaget är en självklar väg in. Dagens garageportar är inbrottssäkra och är att anse som en rejäl investering i att förhindra ovälkommet besök. garaget är i många fall en svag punkt. Se till att göra den till en stark, funktionell och snygg sådan.
13 Oct 2017