Trendiga färger till huset

Att välja rätt färg till huset både invändigt och utvändigt kan vara svårt och samtidigt väldigt roligt. När det kommer till nordisk design används gärna lätta, ljusa färger från början på året till långt in på sommaren. Nu läggs istället mer fokus på mörkare färger med skarpa mörka och dekadenta färger. Mörka färgtoner, men inte mörkt på ett negativt sätt utan snarare med en touch av exklusivitet och gärna med en färggrann färgklick som inredningsdetalj. Det som har blomstrat upp i hemmen på senare tid är gröna växter och det kommer bara fortsätta när det kommer till inredningen. Naturnära färger såsom grönt är en riktig hit och växer allt mer i popularitet. Gråa färger har tidigare spelat en stor roll inom inredningen och det kommer den fortsätta att göra, men intresset för bruna toner och gråbruna, jordfärgade nyanser kommer växa starkt.

Funderar man på att även sätta ny färg på huset utvändigt finns det trendiga färger att välja mellan. Tro det eller ej, men fastighetens färg är mycket viktig för dess identitet och påverkar värdet på huset i högsta grad. De senaste tre åren har det varit populärt med vitt, grått och svart när det kommer till färgnyanserna på husen. Enligt arkitekterna är det numera rött som kommit och blivit en trend. Men den vita färgen håller också i sig och gäller de kommande tio år framåt. Färgen röd har kommit och blivit lite av ett trendbrott, likaså grönt som är en bubblare på väg upp.

Väljer man att måla om huset eller bygga ett nytt hus är färgen vit ett säkert kort, men arkitekter ser även en trend kring personliga och unika hus. Så när det kommer till materialval och färg på huset finns det definitivt utrymme att ta ut svängarna. Genom att hitta en erfaren och duktig målare kan man också få hjälp med att hitta den perfekta kulören till sitt hus.

När det kommer till fasadmaterial är träpanel, tegel, och fibercement i toppen. Miljövänlighet, underhållsfria material, personlig design och olika materialkombinationer är värt att tänka på då dessa ligger högst på trendlistan. Likaså stora glaspartier med färger som smälter in och passar in med omgivningen är stora trendsättare.

 

11 Jul 2017