Tujor av olika sorter till din trädgård

När man ska välja växter till sin trädgårdshäck finns det flera olika varianter att välja mellan. Tujor är en bra växt att använda i häckar eftersom de växer snabbt och tätt och är tåliga.

När man ska avgränsa sin tomt kan man använda sig av ett staket, en mur eller en häck. Att avgränsa tomten på detta sätt fyller flera olika syften. Man skyddas från att obehöriga trampar rakt in på tomten, ramar in tomten på ett snyggt sätt samt skyddar barn och djur från att springa rakt ut på vägen. Det fyller även en funktion som insynsskydd. Vad man väljer att skaffa beror på tycke och smak och även vilka funktioner det ska fylla. En häck av växtlighet ger en fin och naturlig inramning till tomten. Det ger också det bästa insynsskyddet.

Få en tät häck snabbt med tuja

Har man bestämt sig för att det är en häck man vill ha ställs man inför ännu ett val, vilka växter man ska använda sig av. För en häck är snabbväxande växter det bästa alternativet eftersom man sannolikt snabbt vill uppnå målet av en tät, vacker häck som ger ett bra skydd mot insyn.

Tujor är idealiska för detta syfte. De är snabbväxande, tätväxande och tåliga. Eftersom de är barrträd håller de sig gröna hela vintern. Tujor finns i flera varianter med olika egenskaper och utseende. Är man ute efter en vacker växt att bilda en häck av kan man med all säkerhet hitta en passande variant av tuja att rama in trädgården.

16 Mar 2022