Tvärdrag? Byt fönster

Har du bestämt dig att byta fönster? Att byta mot PVC är ett smart sätt att spara pengar på och få en bättre isolering inomhus. PVC-fönster är en bevisad, kostnadseffektiv och bra lösning.

Tvärdrag och kyla inomhus? För hög räkning för uppvärmning? Är du en av dem som känner att plånboken blir allt tunnare pga för hög kostnad för uppvärmning av huset samtidigt som det ändå är för kallt inne? En av orsakerna till dessa två problem är faktiskt fönstren. Har du äldre träfönster som är vackra men har dålig isoleringsförmåga kan det lätt händ att det drar och att du får betala extra för uppvärmning. Lösningar finns det många men en av dem är att byta fönster mot PVC. Dess lite slitartade rykte är allmänt känt men om sanningen ska fram har den finslipats en hel del på sistone och idag gläds PVC fönster inte bara åt en stigande popularitet men även åt en bättre kvalitetsstatus.

Varför PVC-fönster?

Att välja PVC-fönster för huset eller lägenheten är den rätta vägen att gå av flera orsaker. En av de största fördelarna är det enkla underhållet. PVC behöver inte slipas eller oljas med jämna mellanrum. En enkel rengöring med vanlig trasa är det endas som krävs för att hålla dem i gott skick. Utbudet är stort vilket alltid är en plus. Varianter finns både i en billigare och dyrare skala samtidigt som det även erbjuds många och olika färger. Vanligtvis väljs det ett vitt alternativ då det passar till de flesta interiörer.

Nu ska vi inte glömma att vissa byggnader kräver en annan typ av fönster. Anrika fastigheter behöver ha kvar sina träfönster för att bevara sitt utseende. I de fallen är inte PVC en passande lösning. Gäller det däremot modernare hus och industribyggnader är det alltid ett bra alternativ.

Isolera mera

PVC-fönster är kända för sin isoleringsförmåga. Bättre inomhustemperatur leder till två saker – lägre kostnader för uppvärmning och en bättre hälsa. Varma hus är något väldigt viktigt för oss svenskar på grund av det kalla och hårda klimatet. Därför är det också av väsentlig betydelse att göra allt för att hålla en skön temperatur inne i bostäder, arbetsutrymmen och industrilokaler. Att PVC har en bättre isoleringsförmåga jämfört med den som trä-, eller aluminiumfönster ger är redan bevisat. Deras energivänlighet gör dem till ett självklart val för alla som vill hålla sina uppvärmningskostnader låga och slippa allt trassel med krävande underhåll.

18 Mar 2020