Utan tak inget hus - kontakta takläggare Eskilstuna

Mår ditt hus inte bra? Eller behöver du reparera eller byta tak? Är du mindre pigg på att själv utföra den uppgiften? Takläggare i Eskilstuna fixar det!

Ett hus är summan av sina beståndsdelar. Bjälklag, väggar, tak, fönster, dörrar. För att konstruktionen ska hålla ihop behöver allt fungera. Taket på fastigheten behöver vara i gott skick för att värme och ventilation ska fungera optimalt. Och är det något fel där fungerar ingenting som det var tänkt. Taket är också en viktig del av husets utseende, och skicket och hur det ser ut kan göra ganska stor skillnad då en fastighet ska värderas. Det finns med andra ord all anledning i världen att se över takets skick! Problem med tak kan handla om flera olika saker. Det kan vara att taket inte är tätt på grund av skador och därför kommer fukt och vatten in. I förlängningen talar vi vattenskada och mögel som konsekvens.

Olika åtgärder och olika material

Vilket material är ditt tak gjort av? Vanliga material är takpannor i antingen tegel eller betong. Många hus har plåttak. Andra alternativ är papp eller shingel. Beroende på vilket material som använts har takläggare i Eskilstuna olika sätt att ta hand om skador och andra problem. Ett proffs kan vanligen enkelt identifiera vad som inte fungerar och sedan föreslå lämpliga åtgärder. Om det är dags att helt byta ut taket kanske du också vill byta material? Glöm då inte att kontrollera med kommunen att det är godkänt med annan färg eller annat material. Byggnadsnämnden vet hur reglerna ser ut. Du kan även fråga en takläggare i Eskilstuna! De som arbetar med hus lokalt har även som jobb att hålla reda på vad som fungerar och inte.

Kan jag bo kvar medan mitt tak lagas?

Det absolut vanligaste är att det går alldeles utmärkt att fortsätta bo i huset medan reparationen sker. Sedan kan det tyvärr också vara så att så stora delar av taket tillfälligt måste tas bort så det inte är möjligt att bo där under tiden. Hör med en takläggare i Eskilstuna! Något du också bör överväga när du ska byta tak är övriga skyddande delar - detaljer, hängrännor, vindskivor. Det är en god rekommendation från takläggare i Eskilstuna att se över även detta när ändå takarbeten ska göras. Det minskar också risken för framtida skador om allt är i gott skick, inte bara själva taket.

12 Jun 2020