Vackert och funktionellt solskydd

Solens strålar värmer och väcker liv och glädje. Ibland måste man dock styra strålarna så man inte blir för varm eller bländad. Varför inte satsa på något som är både snyggt och funktionellt.

När man tänker solskydd så tänker man oftast markiser, persienner eller rullgardiner. Alla tre är funktionella men i samtliga fall måste man lägga till en gardin eftersom den ena monteras på husets utsida och de två andra inte fyller skönhetsfunktionen av en gardin. Vill man endast ha en installation i fönstret som skyddar mot solen och samtidigt är vacker så kan man satsa på en speciellt framtagen plisserad gardin som fyller båda dessa roller med den äran. Gardinen finns i olika färger så den kan anpassas efter stil och smak och även bredd och längd går att anpassa efter fönstrets storlek.

Varmt och bländande

Solskydd kan oftast endast vara till för att man inte ska bländas när man tittar på tv, arbetar vid datorn eller i övrigt spenderar tid i sitt hem eller på arbetet. Men solens strålar skapar inte enbart en bländande effekt utan kan även värma genom ett fönster så att det blir olidligt och ohälsosamt att vara där för såväl människor som djur. Har man dessutom stora fönster, eller till och med fönster i taken, så kan temperaturen snabbt gå upp till mycket höga och oönskade grader. Då behöver man ett solskydd som även kan stoppa värmen så pass att man kommer ner till behagliga temperaturer. Montage i tak är möjligt av till exempel solskyddsgardiner och väljer man en sort som är plisserad så är de såväl enkla som snygga att reglera till den mängd täckning av fönstret som man önskar och behöver för stunden. Vi rekommenderar starkt måttbeställda plissegardiner.

Inne eller ute

På vintern kan man vilja behålla värmen inne och på sommaren vill man hålla den värsta värmen ute. Under senare år har de stora fönstren blivit populära på villor och i och med det så kommer även ett större behov av att kunna reglera mängden värme som försvinner ut genom fönstren och mängden värme som genereras genom fönstren och in i huset. På grund av att fönstren är stora så är det ännu viktigare att det solskydd man väljer är enkelt att reglera efter behov och de behöver även vara robusta och tåliga. Det är därför klokt att satsa på en solskyddsgardin som är anpassad för att tåla många års användning och slitage.

5 Mar 2020