Vad är Chevrongolv?

Chevrongolv är en typ av trägolv som från början härstammar från Frankrike. Det liknar i mångt och mycket fiskbensparkett men har ett lite elegantare uttryck.

Chevron uppfanns för flera hundra år sedan i Frankrike men fick sitt stora genombrott först under artonhundratalet. Det är ett elegant och stilrent parkettgolv som mycket liknar fiskbensparkett. Trots att mönstret alltid är detsamma går golvet att variera genom att man väljer större eller mindre dimensioner anpassade efter rummets storlek.

Det stilrena chevronmönstret gör att golvet passar lika bra i äldre fastigheter som i nya med lite mer modern arkitektur. Chevrongolv finns dessutom både som massivt trägolv och lamellgolv vilket gör att man även kan få ett Chevrongolv som tål lite tuffare tag och klarar mer slitage. Dessutom finns Chevrongolv i flera olika träslag och ytbehandlingar.

Hur mycket kostar Chevrongolv?

Är man intresserad av att lägga in ett Chevrongolv, eller Chevron Parquet som det också kallas, kan det vara klokt att vända sig till ett golvföretag med ett lite större utbud. Då blir det enklare att hitta det perfekta Chevrongolvet och man får hjälp med att välja ytbehandling, material och mönsterstorlek så det passar in perfekt.

Många gånger kan man också få låna hem provbitar för att lättare kunna se hur golvet kan komma att göra sig på plats. Hur mycket ett Chevrongolv kostar beror på golvets yta och vilket material man väljer. Men priset kan också variera mellan olika golvföretag och det kan därför löna sig att jämföra priser genom att ta in flera offerter.

27 Aug 2022