Varför du ska överväga lackering av köksluckorna

Det finns många som drömmer om ett nytt kök men som fastnar då det kollar på priserna. Kort sagt, ett nytt kök är exkluderat till de familjer som har fina inkomster då det kostar mycket pengar att renovera. Därmed dock inte sagt att man inte kan förändra sitt kök till det bättre med små medel. Tvärtom, och det vi ska titta lite närmare på här är en sorgligt bortglömd typ av renovering som förtjänar mer plats i rampljuset. Vi talar om lackering och vilka effekter samt fördelar en sådan för med sig i exempelvis ett kök. Det är nämligen ofta köksluckorna och färgen på dessa som man tröttnar på; något som är naturligt då det primärt är dessa man ser.

Visst; en ny spis eller en kyl- och frys lägger man också märke till – men definitivt inte på samma sätt som man gör md köksluckor och av den anledningen så menar vi att man som husägare i behov av en förändring ska överväga just en lackering. Vi tänkte rada upp några argument som stärker vår tes och som väl påvisar varför en lackering i många fall är att föredra framför en totalrenovering och ett komplett byte av ett äldre kök mot en helt nytt sådant. Här kommer dessa i argument – i punktform, då det brukar vara lite lättare att följa:

* Priset. Det går inte att bortse från den extremt billiga prislappen för en lackering av köksluckor kontra ett nytt kök. Jämför en kostnad på kanske femtusen kronor mot det tiodubbla som ett nytt kök ofta kostar och du förstår varför.

* Miljön. Slit-och-släng-samhället för med sig en sämre miljö och då det i de flesta fall handlar om att vi slänger fungerande saker som vi tröttnat på så är det nästan skamligt – och extremt onödigt. Ta avstånd, gör skillnad och ta tillvara på miljön. En lackering av ett par gamla, slitna – men fungerande – köksluckor är något som vi på sikt mår väldigt bra av.

* Stor variation. Vilken färg gillar du? Frågan är egentligen helt onödig då en lackering går att få i exakt vilken färg eller nyans man vill ha. Du kan exempelvis besöka en firma i Stockholm, ta med dig ett exempel på en färg du gillar och därefter se att de tar fram en exakt kopia av denna färg för en lackering av dina köksluckor. Köper du nya – ja, då får du också vara beredd på att ta det du får; urvalet brukar vara begränsat och mer anpassad till den stora massans smak.

* Tiden. På tio dagar så har du dina nya köksluckor och detta innebär att de hämtats, lackerats och slutligen levererats och installerats hos dig. Ett nytt kök? Ja, prova med minimum två månader och detta oavsett vilken leverantör du väljer.

22 Jan 2017