Varför inte bygga en hållbar terass med natursten?

Du vet väl om att Rut-bidraget gäller även arbeten i trädgården? Då kan du tryggt anlita en stenläggare som arbetar med trädgårdsarbete och dra av som mest 30 procent av arbetskostnaden på ett år, och som mest 25.000 kronor per år och per person. Att ha en vacker trädgård är en vila för den som äger den. Vill man kan man placera natursten i trädgården och låta den utgöra avgränsningar mellan gräsmatta och rabatter, eller varför inte bygga en terass av natursten?

Väljer du rätt natursten till terassen blir den en vacker mosaik

Väljer du olika slags natursten till terassen blir den ett vackert blickfång. Då kan du vända stenarna som du vill och låta de olika färgerna bilda ett vackert mönster. Du behöver inte få en ojämn terass, bara för att den inte byggs i trä. Den kan bli minst lika slät med stenar, om du får tag i någon som är duktig stenläggare. En riktigt duktig stenläggare lyckas få en plats riktigt slät och som du inte behöver unerhålla, på det sättet som en trädackad altan behöver.

En terass av sten passar bäst i trädgården

En terass i trädgården passar bäst. Då kan den omges av vackra blommor och växter. Den behöver inte begränsas på samma sätt som en altan som du bygger av trä. På terassen av natursten kan du placera grillar och behvöer inte vara orolig för gnistor som kan komma av grillningen till exempel. Du behöver heller inte vara orolig för vätan och regnet. Du kan ha blommor som du vattnar på en terass, och behöver inte vara orolig för om blomkrukan läcker vatten. Om den skulle det.

Du kan även bygga en mur av natursten

Om du vill ha en lika vacker som underhållsfri mur runt tomten, är natursten ett bra materialval. Natursten som mur är mycket vackert, liksom hållbart. Den stannar tills årtusenden, om den inte förstörs för att någon river den. Det är så det är att arbeta med stenmaterial. Det är hållbart och förändras inte. Det enda som skulle kunna hända är att den blir grön av alger och avgaser. Men då är det bara att tvätta den ren.

Hitta din natursten i Stockholm. De flesta affärer med natursten kan du hitta i Stockholm. Där är utbudet stort. Det är även där som du kan hitta det bästa priset på din natursten.

22 Sep 2018