Varför inte en ljuskrona i badrummet?

Alla som någon gång har varit på husvisningar vet att titta in i badrummet och dröja kvar där. Tillståndet på badrummen avgör oftast nivån på var huspriset kommer att landa. Att renovera badrum kan nämligen bli en dyr historia eller så gör du det själv och kan dra ner på kostnaderna. Oberoende om du gör det själv eller anlitar en professionella hantverkarfirma göra det, höjer du värdet på villan eller bostaden. Ju fler lyxiga funktioner du installerar i badrummet, som jacuzzi, bastu eller pool, desto mer höjer du värdet på ditt hus. Inte konstigt, det  du själv njuter av, lär ju andra också göra. Särskilt pool och bastu höjer husets värde avsevärt. Det behöver inte bli så dyrt som det låter. Be om olika offerter från olika byggföretag och jämför. Sedan är det bara att sätta igång och pruta.

Designen av badrummet

Som bekant kommer och går ju trenderna. Det som är snyggt just nu, kanske vi rynkar på näsan åt, om några tiotals år. Då tycker man kanske att vi hade en konstig känsla för vad som är snyggt. Vem vet? Vi har också olika smak var i världen vi har vuxit upp. Vissa tycker att det är et vackraste de vet att ha guld som inslag i sin inredning; guldfötter på matsalsbord, guldtassar på sina soffor, guld på dörrlister och kanske hela dörrar i guld? Vi som är uppväxta med den strama skandinaviska stilen tycker det är ”tacky”. De som inte är det tycker kanske att vår smak är ”bonnig”, ”ful” ”tråkig” eller något annat. Eller så tycker de att det är snyggt. Det finns ju det alternativet också.

Varför inte en ljuskrona i badrummet?

Det har ju varit inne att bygga in belysningen. Det är en av de saker som vi kan se som kommer att försvinna när vi vill se lamporna. Varför inte placera en ljuskrona i badrummet? Vi tillbringar allt mer av vår lediga tid där, så varför inte? Eller en läslampa vid toastolen? Det är ju bara fantasin som sätter gränser. Även om det med tanke på nästa ägare, är bra att inte låta sig dras med i utsvävande inredning som ingen annan än du förstår sig på.

Marmor i badrummen

Vi ser alltmer av sten som inredningsmaterial i såväl köket som i badrummet. Varför inte göra ditt eget badkar i svart sten? Det andas lyx. Sten är också ett material som behåller värme bra. Är det varmt kan stenbadkaret svalka i hettan. Handfat i sten är också populärt, liksom inbyggda hyllor i badrummet. Allt fler vill förvara badlakan och handdukar på plats i badrummet. Tillsammans med glas är sten populära materialval till badrummets renovering. Är du intreserad av mer information, läs här.

8 Jan 2018