Vattenläckor kan leda till kostsamma renoveringskostnader

Röris, rörmokare eller VVS-tekniker. Kärt barn har många namn och arbetar också med allt från att reparera vattenläckor till att installera värmepumpen och dra nya vattenledningar.

Att byta packning i en droppande kran kan man ofta klara själv, i alla fall om man vet hur man gör, men alla övriga VVS-arbeten kräver en kunnig rörmokare. Men det finns saker man kan göra om olyckan skulle vara framme och ett rörläckage uppstå. Att snabbt stänga av huvudkranen så att inte alltför mycket vatten hinner läcka ut kan minimera skadorna rejält. Det händer dock att huvudkranen inte fungerar eller att man inte hittar den. Då kan man i stället försöka täppa till läckan med hjälp av trasor och ställa en hink under röret, för att försöka samla upp så mycket vatten som möjligt.

Anlita en certifierad rörmokare

Vattenläckor och fuktskador är de mest kostsamma renoveringarna i ett hem. Att därför se till att alltid ta hjälp av en certifierad rörmokare vid alla typer av installationer kan spara mycket pengar. Köksblandare, diskho, rör och diskmaskin måste fungera perfekt. Dessa bör också ses över regelbundet för att upptäcka eventuella svagheter och fel innan de riktigt stora problemen uppstår.

Det finns även andra saker man kan göra för att minimera fuktskador, som att montera droppskydd under diskmaskinen. Det kan hjälpa vid ett läckage. Även badrummet kan med fördel regelbundet besiktigas av en rörmokare och det är viktigt att man särskilt håller koll på att avlopp och golvbrunn sluter tätt för att undvika fuktskador. Läs mer om rörmokare på denna hemsida: rörmokaregöteborg.biz

10 Mar 2021