Vilken stil passar i ditt kök?

Det är relativt olika trender just nu som har varit dominerande det senaste året, som egentligen är ganska olika. Det positiva med dessa trender vi har sett det senaste året är att alla har gått från det svarta, vita och grå till färger och former. Här listar vi några trender som en inspiration till din egen köksinredning.

1. Pastellfärger och blommigt

Pasteller är verkligen inne i år, och som egentligen tog sin fart för tre år sedan, då rosa blev en riktig innefärg. Sedan rosa slog igenom i modet har pastellerna tagit över även inom inredning. Alla färger har verkligen exploderat, men de är i nyanser av pastell. Rött har blivit rosa med ton i grått, liksom grönt som blivit ljusgrönt med drag mot grått, och ”salvia”. Gult är ljusgult, nästan i nyans av banan, blått ger mot azur, eller turkos. Det blommiga och stormönstrade är tillbaka på tapeten.

2. Kök som inte ser ut som kök

En annan tydliga trend är att kök och vardagsrum har vuxit ihop. Av den anledningen har köket ”absorberats” av vardagsrummet och har en inredning som knappt påminner om kök. Köksfläkten är borta. Köksskåpen ser ut som dörrklädda bokhyllor, kökslampan är utbytt mot kristallkrona och matbordet ser ut som ett vardagsrumsbord.

3. Industrikänsla i köket

En helt annan trend är att köket har fått en känsla av industri, med betongväggar, öppna tallrikshyllor och inredning i rostfritt stål. Här är det det robusta som dominerar, ta gärna in en nästan ohyvlad timmerstock till matbord, eller en gammal dörr. Ta några tunnor som fungerar som stolar. Inga mattor på golvet, men väl klinker.

Besök en inredningsbutik kan hjälpa till vid valet av bänkskiva

Är det så att du funderar på stenskivor som material till din bänkskiva kan ett besök in en köksinredningsbutik hjälpa till att räta ut frågetecken. Det kan finnas en fördel att känna och se stenskivorna så att du kan lättare tänka dig in i hur de skulle göra sig i ditt kök. Bor du i Järfälla, eller Lidingö, utanför Stockholm finns det flera inredningsbutiker som du kan välja att besöka. I Barkarby, där Ikea finns, finns det många inredningsbutiker som säljer bänkskivor i stenmaterial. Är det svårt att tänka sig in i hur de olika stenmaterialen skulle passa i ditt kök kan ett besök i en sådan handel hjälp till att gör valet lättare. Där kan du även jämföra pris och känna på de olika bänkskivorna. Läs mer om bänkskivor som du kan handla i Stockholm på: http://www.bänkskivastockholm.se.

10 Jun 2018