Vilken typ av lastväxlarflak är vanliga?

Lastväxlarflak kanske inte är ett begrepp som kommer upp varje dag. Det finns många olika varianter för olika uppdrag och det finns många användningsområden.

Det finns många olika sorters lastväxlarflak och de används inom många olika branscher. En del används för att kunna transportera kranar till olika byggprojekt. Andra används för att transportera gräs eller hö inom jordbruk. En del branscher är beroende av att kunna utföra transporter som kräver speciallösningar.

För att tillgodose marknadens behov av transporter finns det företag som specialiserar sig på att ta fram lastväxlarflak. Det innebär att det går att beställa varianter som kan ställas om för att kunna transportera olika typer av gods. Oavsett om det rör sig om tunga maskiner eller om det rör sig om speciella containrar finns det alltid en lösning på flak.

Lastväxlarflak – två vanliga varianter

En av de vanligare varianterna är lämflak som även går under namnet aluminiumflak. Det är lastväxlarflak som går att anpassa och kombinera för olika transporter. Genom att det går att fälla exempelvis luckorna baktill eller på sidorna anpassar föraren flaket efter lasten. Det är extra praktiskt när det kommer till att transportera olika typer av maskiner.

Vid transport av olika maskiner används även maskinflak. Det är en variant av lastväxlarflak som är anpassat för att kunna transportera mer skrymmande maskiner. Från truckar till olika typer av grävmaskiner eller lite större gods som väger mer än normalt. Den varianten av flak gör det möjligt att transportera säkert och utan risker för föraren eller omgivningen. För att skräddarsy dina egna containrar eller lastväxlarflak, kontakta detta företag: www.lastväxlarflak.nu 

25 Apr 2022