Villa utan altan nästan otänkbart

Alla ska väl ha altan, antar vi. En villa utan altan är nästan otänkbart. Vi är ju nästan ett soldyrkande folk. Eftersom vi lever så långt norrut på jordklotets övre halva, har vi det mörkt under stor del av året. När sedan solen faktiskt tittar fram, vill vi njuta av varenda dag som solen faktiskt tittar fram. Att då bygga en altan möjliggör för oss att kunna vistas och umgås utomhus och möblera på en plan yta. En altan blir vårt uterum. Glasar man in den, blir det möjligt att kunna vara ute stora delar av våren och hösten.

En altan höjer värdet på villan i Uppsala

En altan höjer värdet på ett hus och gör det mer attraktivt, den dagen, om den kommer, som man vill sälja villan. Den som spekulerar på husköpet, räknar in att de vill bygga en altan, och vill eventuellt sänka priset på bostaden. Har man då en altan byggd så har man gjort det möjligt för alla att kunna sitta utomhus. En altan kan också gott och väl höja utseendet på villans fasad, beroende på hur man väljer att bygga den. En arkitekt kan rita altanen så att den förskönar fasaden.

Varför inte renovera hela villan?

Varför inte passa på att göra om fasaden och se över taket när man ändå håller på med villans utsida? I Uppsala finns Snickarkraft soom kan bygga många olika saker när man ändå bygger en altan. De har då kompetenser för många olika hantverkartjänster. De kan ta ett totalansvar för renoveringen av hela villan. De har då egna elektriker, VVS-montörer, kakelsättare och våtrumsbyggare, golvläggare, takläggare och snickare som kan bygga till, renovera eller vad man nu vill göra med sin villa i Uppsala.

Man kan renovera på ett smart sätt

Vill man göra villan klimatsmart kan man dra el, eller bygga om villan så att den bättre står emot kyla om man så vill. Monterar man särskilda energi-fönster, kan man sänka energikostnaderna, på samma sätt om man byter till särskilda FTX-ventiler. Då kan du sänka elkostnaderna med flera tusen kronor. Då är en renovering med professionella hantverkare en investering som höjer värdet på villan i Uppsala.

Borrar du dessutom efter bergvärme, eller bygger med solpaneler gör du det möjligt att bo i villan på ett klimatsmart sätt och bygger för framtiden. Du vet väl att du kan få ett statligt bidrag till renoveringen på klimatsmart sätt. Anlita snickare i Uppsala för bygget.

19 Jan 2019