När du behöver rörmokare i Stockholm

Behöver du en rörmokare i Stockholm? Får man stopp i avloppet kan det vara bäst att se till så att man har de rätta kontakterna till en rörmokare som kan komma och ställa hela vattenledningarna och avloppet rätt igen. Det kan innebära att en rörmokare behöver gå in i rören och ta reda på vad det är som stoppar flödet och som gör att inte avloppet går ner som det ska. Om det visar sig att man har slitna rör, som antingen är på väg att gå sönder eller är sönder, måste man lägga nya rör, göra ett stambyte. Vid ett stambyte kan man välja mellan olika material på rören, gjutjärnsrör har den längsta hållbarheten och kan hålla mellan 50-100 år, beroende på slitaget. Man kan även välja kopparrör för samma långa hållbarhet. De rör som inte håller så länge är plaströr och bör då bytas ut efter 20-30 år.

Göra en relining

Om det inte är så att rören är sönder, men ändå slitna kan man välja att göra en relining. Då kan man spruta in plast i rören. Sedan härdar man plasten i rören, så att plasten lägger sig i rören, som en ny hinna inuti. På så sätt förstärker man rören inifrån så att de håller för en längre tid. Det förlänger hållbarheten med 10-20 år, minst. Du behöver då inte göra ett stambyte, bara förstärka det som redan finns där. Du slipper riva upp allt som finns i badrum och kök med en relining, och det kostar bara en bråkdel av vad ett stambyte kostar.

Man kan spola rör

Om rören är jättefina, men har stopp i avlopp och har en massa smuts kan rörmokaren spola med hett vatten så att det som finns där kommer bort. Med hett vatten sköljer man bort allt som kan stoppa i rören. Genom att spola rören med hett vatten är det som att börja om på nytt med samma rör. Många gånger kan det komma in sådant som inte ska finnas i rör. En rörmokare kan gå in med en mini-kamera och man kan då se vad som finns i rören. Många villaägare blir överraskade över vad de kan hitta när man går ner i rören med en minikamera; fettklumpar, råttor och rötter är bara några av de saker som de har hittat i sina rör. För alla dessa tjänster som man kan behöva, bör man ta kontakt med en rörmokare i Stockholm.

2 Aug 2019